Burn out Houten

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms wordt burn-out ook wel ’emotionele stress’ genoemd. Is het mogelijk dat u een burn-out krijgt? Zo ja, wat kun je doen om van een burn-out te herstellen?

Banken en grote bedrijven begrijpen dat burn-out een zeer belangrijke reden is om de werknemer op zijn minst bezorgd te maken. Hoe beter een werknemer in staat is zijn stress te herkennen en ermee om te gaan, hoe beter hij op de werkplek zal zijn. Zij zorgen voor een positievere sfeer.

Burn-out wordt vaak gedefinieerd als het gevoel van uitputting dat ontstaat wanneer het werk of andere stresserende gebeurtenissen een werknemer overweldigen. Het gaat vaak gepaard met prikkelbaarheid, verwarring, woede, of soms een gevoel van kilte. Let op deze gedragingen en je kunt er zeker van zijn dat je burn-out een grens bereikt.

De beste manier om met burn-out om te gaan is te kijken – lichamelijk, geestelijk en emotioneel – naar zowel de oorzaken van stress als uw vermogen om zich aan deze oorzaken aan te passen. Op die manier komt u weer in balans of neutraliseert u de gevolgen van burn-out.

Overmatige stress, vooral als gevolg van de werklast, kan leiden tot burn-out. Stress wordt veroorzaakt door een hoge werklast. Naarmate de stress zich in de loop van de tijd opstapelt en de eisen aan de werknemer toenemen, kan het zijn dat hij of zij het niet meer aankan met dezelfde hoeveelheid werk.

bindt het resultaat van stress

Korpsleden dragen hun angsten voor kantoorwerk mee naar de dag. Soms komt dit door faalangst. Het ontvangen van slechte prestatierapporten over bepaalde klussen of werk dat niet interessant is, kan gevoelens van stress veroorzaken – en meer werk dat onder druk lijkt te staan nog erger maken.

Te veel werk kan ook stress veroorzaken, want als ze onder druk staan, hebben ze weinig energie meer over. Dit kan leiden tot onvoldoende slaap en negatieve gevoelens.

Een hoog opleidingsniveau kan ook stress veroorzaken. De werklast kan overweldigend zijn, en de deelnemers zijn erg ongerust over wat komen gaat. Uiteindelijk raakt de geest gefrustreerd en depressief door de constante stroom van afspraken en het bijbehorende papierwerk.

Beheers stress door manieren te vinden om je werk te vereenvoudigen. Maak tijd voor uzelf en uw gezin. Het zal helpen om de oorzaken van burn-out aan te pakken.

Klinkt dat bekend? Nou, hier komt ‘burnout’!!!

Enkele veel voorkomende fouten zijn:

Stoppen bij een klus terwijl je uitgeput bent, kan alleen maar ernstige gevolgen hebben. Je moet blijven doorploeteren. Inzicht in je stress is cruciaal

Er zijn andere oorzaken van burn-out. Als baas kun je nu de schade die het toebrengt aan zowel jezelf als je bedrijf in de hand houden.

Heeft u behoefte aan een beoordeling van uw burn-out

Denk aan andere omstandigheden in uw werk en uw leven die volgens u stress kunnen veroorzaken

Hoe zou je je werk en je leven thuis omschrijven?

Hou bij hoeveel uur je het laatste jaar gewerkt hebt.

Bewaar je persoonlijke dagboek in uittrekbare brokken, zodat je het in segmenten kunt bekijken

Zorg ervoor dat je niemand overwerkt of overbelast

Zorg voor een gedisciplineerde routine en flexibiliteit.

Zorg voor de juiste steun in je leven

Identificeer alle onnodige stress in jezelf en je leven

Breek een baan afJe zou dit kunnen doen door een groter beeld te krijgen van je ontwikkelingen.

Denk aan de te hoge werkdruk die je hebt

Vraag of je zo toegewijd was aan de baan als je kon zijn.

lees meer: