Mastering

 

 

 

 

 

 

 

 

Mastering is belangrijk omdat zodra je track klaar is voor distributie, het wordt opgepikt door alle grote sites zoals iTunes, Amazon MP3, Rhapsody, en nog veel meer. Wanneer uw mix klaar is om te worden verzonden uit, test de kwaliteit van de nummers van elke studio door het uitvoeren van het door een mastering console, en zorg ervoor dat het geluid vrij is van clipping. clipping is wanneer frequenties in de muziek worden geduwd te hoog of laag, en wanneer dit gebeurt het volume wordt verminderd; vaak tijden clipping is opgenomen in de master van de muziek.Mastering is belangrijk omdat beton aan de buitenkant van een compact disc kan niet klinken als veel geluid, maar wanneer het wordt toegevoerd aan een mastering console, het geluid wordt luider omdat de frequenties worden versterkt. Wanneer je compact discs mixt, voordat je ze naar de detailhandel kunt sturen, is audio mastering een noodzaak. Dus, moet je kijken naar de verschillende opties die u toegang tot hebben. Het maakt niet uit wat voor soort muziek je opneemt, het mastering proces zal ongetwijfeld veel geluiden met zich meebrengen. Van niveau tot sample discs, er zijn verschillende instrumenten die je kunt gebruiken om je muziek te masteren.

Mastering is een proces dat audiocompressie en een aantal effecten omvat. Het kernelement van mastering is het compressieproces. Sommigen vragen zich misschien af waarom je je muziek zou willen comprimeren tot een hanteerbaar niveau. Om dit te doen wordt stereo compressie toegepast. De normale manier om dit te doen is om het linker kanaal van de muziek te comprimeren (dit is de directionaliteit van de muziek) en het volume van het rechter kanaal te verlagen (dit is de omgekeerde directionaliteit). De reden dat dit wenselijk is, is dat je zo het niveau van de verschillende geluiden in het nummer kunt regelen zonder dat je alles harder of zachter hoeft te zetten. Een van de meest voorkomende toepassingen van mastering is het verbeteren van de geluidskwaliteit van de muziek die gemasterd wordt.Je zult vaak merken dat het mastering proces een meer consistent niveau van volume en invloed op het geluid creĆ«ert.Dat is zo’n beetje de mastering functionaliteit.Maar hoe zit het met de mastering software? Je kunt behoorlijk geavanceerde software vinden die muziek van masterkwaliteit kan maken van je ruwe creatieve materiaal.Je zult een software willen kiezen die een functie heeft die je huidige nummer(s) converteert naar een mp3 formaat, omdat dit het formaat is waar de wereldwijde muziekindustrie zich van verwijdert.Ook wil je er zeker van zijn dat je muziek in het juiste WAV of AIFF bestandsformaat is.

De mastering software die bij uw opnamesoftware zit, zal u waarschijnlijk laten weten wat u nu moet doen. Als je bijvoorbeeld wilt dat je nummers in een bepaald genre zijn, zal de software je toestaan het genre te kiezen. Het nadeel is dat de software niet onthoudt welk genre u hebt gekozen, maar alleen de muziek die zich in uw bibliotheek bevindt. Je zou ook een genre kunnen kiezen, maar het zou moeilijker zijn om dit in je opnamesoftware te implementeren dan het zou zijn om een genre te kiezen voor je live shows.Dus, er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden voordat je te enthousiast wordt over het idee van mastering van je muziek. Laten we eens kijken of we de kwestie van mastertapes kunnen scheiden van de kwestie van het masteren van muziek.

Eenvoudig gezegd bestaan mastertapes uit spontane audio-activiteiten. Net als foto’s worden mastertapes om dezelfde redenen gemaakt, maar in een veel meer gecontroleerde omgeving, met gebruikmaking van moderne technieken voor tape mastering. Je moet je echt niet te veel opwinden over het masteren van je nummers, tenzij je een mastertape van echt hoge kwaliteit hebt. Als je een goede geluidstechnicus bent en je kunt echt geweldige dingen doen, dan zou je zeker moeten overwegen om je muziek te masteren. Maar op dit moment moet je je concentreren op het ontwikkelen van je vaardigheden als muzikant. Dus, stop met je zorgen te maken over het masteren van je muziek, en begin wat plezier te hebben met het ontwikkelen van je muzikale vaardigheden. Als je klaar bent met het ontwikkelen van je vaardigheden, zult u in staat om te profiteren van de technologie die gemakkelijk beschikbaar is voor u als muzikant.

Ik hoop dat al deze informatie je zal helpen om als toekomstig muzikant aan de slag te gaan. Het was zeker geen karwei, en ik zie dit als een echt opwindende kans voor veel jonge muzikanten. Er is genoeg werk voor ervaren muzikanten, maar dat mag je er niet van weerhouden om je doelen te bereiken. Je kunt altijd met ervaren muzikanten werken om je vaardigheden aan te scherpen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je iemand vraagt om je te helpen, hoe groter de kans dat de ervaring succes oplevert.

lees meer: