Workshop Nijmegen

De kracht van de workshop

“Geef duidelijk aan wat je doelstellingen zijn, zodat je ervaring opdoet.” (WDualumpy Johann facebook.com fed Lim, 2006)

Je doel in een workshop is om je eigen ervaring te creëren. In feite, wat je ervaart is aan jou. Beschouw het als een mini-ervaring in de vrije natuur. Je kunt gemoedsrust ervaren in een bosrijke omgeving, zodat je alle bomen ziet die er nu zijn, en je realiseert dat niemand echt weet waar die bomen in het bos staan. U zult genieten van uw tijd buiten en de natuurlijke schoonheid om u heen voelen terwijl u werkt aan wat het ook is dat uw zenuwen teistert.

Een workshop is voor jou gewoon een kans om alles te ervaren wat je over jezelf zou willen weten of om iets nieuws te leren. Je hoeft niet te zeggen: “Ik wil echt weten wat ik wil worden als ik groot ben.” Gewoon beginnen en daadwerkelijk je verlangen uitspreken is slechts het begin van het proces om het om te zetten in werkelijkheid.

Terwijl je leert, merk je gevoelens op. Waardeer ze, want ze leiden je naar je hoogste potentieel. Dit verlangen is je nieuwsgierigheid en het wordt samen met jou gecreëerd. Deze passie is het hart van je activiteit en jij bent degene die kijkt hoe de ervaring zich ontvouwt. Dit verlangen om nieuwe dingen te weten en te ontdekken, je levensvreugde, is de drijvende kracht achter de creatie.

Als je deelneemt aan een workshop die een creatieproces is, probeer dan deel uit te maken van de stroom. Het verlangen om het buiten je comfortzone te ervaren wordt de USE van je nieuw gevonden definitief zijn. Jij hebt de macht. Je eigen verlangen en helderheid zullen je leiden naar je eigen antwoorden en naar je eigen lessen.

Wat is het doel van de workshop? Om je de juiste vragen te laten stellen en te laten accepteren en verwoorden wat je hebt meegebracht. Om je te helpen ruimte te maken om die nieuwe activiteit of vaardigheid te ervaren die je hebt willen leren. Om je te begeleiden in het groeiproces dat ieder van ons moet doormaken als we vooruit gaan – om onszelf op nieuwe manieren en nieuwe manieren te baren. Naarmate we meer te weten komen, transformeren we in een grootsere versie van onszelf. Het verlangen om meer te weten, om meer te zijn – dat komt met grote expansie en groeiend bewustzijn. De focus binnen de workshop – op elk aspect van je proces om meer te hebben – is om het onbekende te ervaren en te implementeren wat je leert.

We zitten vaak vast met wat we niet weten. We WETEN hoe we het verhaal moeten vertellen hoe geweldig we zijn, maar we weten niet hoe we erover moeten praten; dat is een van de grote mysteries van het leven. Een workshop stelt je in staat je emotie onder ogen te zien en te weten dat je veilig bent om jezelf te zijn, niet wetend wat er op het pad van de reis te vinden is. Dit is waar de workshop een geheel andere uitdrukking wordt van de menselijke natuur en geest. Wanneer we over onze ervaring kunnen praten in een model van persoonlijke voortdurende groei, ontketent dat een nieuw begrip en begint het proces van transformatie.

“Kijk niet achterom, dat heeft nog nooit iemand gedaan, maar je kunt wel vooruit kijken, en waar je vanaf hier naar toe gaat is aan jou. Misschien moet je bloeien waar je bent en groeien waar je bent. Het is genoeg om het vertrouwen en het geloof te hebben dat het mogelijk is. Het is genoeg om een persoon te zijn met kracht, moed en verbeelding. Het is genoeg om te leven naar wat je hart der harten weet dat juist en oprecht is. “Simma Scott, PhD”

“We vergeten vaak dat we in ons bewustzijn onze eigen nederlaag creëren.”