Leiderschapscoach

Wij noemen dit gedragscoaching. Coachen is een proces van betrokkenheid van een persoon om een andere persoon te helpen een meer uitdagende activiteit te bereiken. Bijvoorbeeld in een atletiekarena, werkt de leiderschapscoach samen met een uitvoerder (instructeur) om een hoger niveau te ontwikkelen als resultaat van een leerervaring.

Het leren, door het onderwijzen, is een transformatieproces, een reis naar het ware zelf. Het brengt een gevoel van doel terug, een nieuw niveau van bewustzijn. Coaching is een zeer vervolgde vorm van onderricht, omdat het in de kern ligt van de ervaring van een nieuwe cliënt. Het brengt een gevoel van kritisch denken terug, interactie en de openheid om risico’s te nemen.

Coaching is er in verschillende vormen. Het kan zo formeel zijn als in het geval van een coaching mentoring programma op korte termijn. Af en toe zullen niet-afgestudeerde Generation Y individuen werken met business minded professionals om het “Business school model” toe te passen. In dit geval werkt business mentoring samen met de afgestudeerde in het bedrijfsleven om hun professionele ontwikkeling voort te zetten. Vaak zal de business mentor een 3-5 jaar (of langer) professional worden.

Samen met dit proces gaat coaching ook over het verbeteren van lezen, opleiding en onderwijsontwikkeling. Wanneer personen tijdens de cursus snellezen naar de TESLP gaan (tlexics work), zal dit mooi passen, want er wordt gezegd dat er tijdens deze cursus gewerkt wordt.

Coachen is een Grieks woord dat “spelen met de schepselen” betekent, spelen met mensen, om je klant meer sap te laten hebben. Velen van ons zijn vertrouwd met de stijl van coachen – het is iets anders dan lesgeven, en soms interesseert het andere krachten, zoals die van een coach. Betekent dat dat hypnose geen natuurlijk onderdeel is van onze huidige cultuur? Misschien moet het met bewijzen worden gestaafd voordat kan worden beweerd dat dit niet zo is. . .

Coaching is ook een groeiproces, wat wordt versterkt door de vele organisaties die sluipenderwijs te werk gaan, zoals Het Instituut voor de Accreditatie van Training en Ontwikkeling bestaat. Om een geaccrediteerde opleidings- en ontwikkelingsorganisatie te worden, moet een vrouw (of man) gekwalificeerd zijn in spirituele genezing, of een doctor in de chiropraxie of mijn beroep. Dit maakt het tot een van de meest verfijnde en geavanceerde coaching organisaties.

Veel mensen zijn ook op de hoogte van de coaching opleiding business. Deze professionele school voor opleiding en ontwikkeling is big business, en een stap verder om leiderschapscoach te worden, zoals ik ben gaan doen.

Waar past coaching in de algemene coachingsarena? Wel, het zal altijd dynamisch zijn, en altijd in beweging.

Als je een cursus over coaching wilt volgen, en wilt blijven groeien en ontwikkelen, zou ik beginnen met de korte cursus over beproefde coachingmodellen, waarvan ik er persoonlijk één heel goed ken.

Voor iedereen die een stap verder wil gaan in diversificatie, beveel ik ten zeerste het beproefde 4-stappen model aan voor van concept tot volwaardige coaching. Voor de meeste gebieden van coaching die als coaching worden gepresenteerd, kunnen deze modellen worden toegepast op de hoofdbenadering van coaching die in de coachingrelatie plaatsvindt. Ze zullen u toelaten de vibratie van uw coachingmodellen bloot te leggen.

Accreditatie, accreditatie en nog eens accreditatie kunnen u helpen gerenommeerde coaches te vinden, en effectief te blijven coachen, neem contact met me op als u hulp wilt, of meer wilt weten over hoe u een gecertificeerd levenscoach kunt worden.

In samenwerking met vele andere life coaches, coach ik persoonlijk individuen en organisaties op het gebied van gezondheid en welzijn, onderwijs en zelfontplooiing, spirituele ontwikkeling, life coaching, echtscheiding, relatie coaching, transformatie, coaching voor mensen die hebben deelgenomen aan bepaalde uitkomsten en certificeringsexamens hebben afgelegd en lid zijn geweest van professionele coaching organisaties.

Dit artikel is een copyright tenzij anders vermeld. De informatie in dit artikel is niet bedoeld om medisch of psychologisch advies te geven.